Börek

Kırma Börek (Göçmen Böreği) Tarifi: Az Malzemeyle Bol Lezzet

Hem ekonomik hem doyurucu olan bu göçmen böreği tarifi detay haberimizde.

Balkan usulü, anneanne eli değmiş gibi

İçinde bi sürü şey yok… ama tadı çok şey anlatıyo. Yufkayı kır kır koy tepsiye, aralarına biraz yoğurt, yumurta, bi parça peynir. Fırına ver. Mis gibi kabarıyo, üstü nar gibi kızarıyo.

Her evde olan malzemelerle

Şatafata gerek yok. Hazır yufka, biraz beyaz peynir, yoğurt, yumurta… Hepsi dolapta varsa, börek hazır sayılır zaten. Bu tarifte ölçüden çok el kararı geçerli hani.

Adı “kırma” çünkü bildiğin yufkayı parça parça ediyon

Ne öyle tek tek katlama uğraşı, ne de rulo sarma derdi. Kır, serp, sosla… Bu kadar basit. Bi de sıvı harcı bol tutarsan içi pamuk gibi olur.

Çayın yanına efsane gider

Hafta sonu kahvaltısında mı ikram edicen? Ya da misafire mi? Al sana şahane bi tarif. İster sıcak ye, ister soğuk. Her hali güzel.

İç harcı da sana kalmış

Peynir olmazsa ıspanak koy, patates koy… Ne seviyon onu kat. Zaten bu böreğin olayı da bu: doğaçlama ama lezzeti garanti.

Sonuç olarak…

Göçmenlerin mutfağından çıkıp herkesin sofrasına giren kırma börek, pratikliğiyle kalbini çalar. Yap, ye, sevdir. Gerisi boş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu