
Su böreği lezzetinde ama uğraştırmayan bu tarif detay haberimizde.
Su böreği gibi ama yufka hazır
O elle açılan yufkalı börek yok mu… bi güzel ama bi o kadar da uğraştırıcı. Neyse ki bu tarif var. Hazır yufkayla yapılır ama su böreğini aratmaz. Kat kat, yumuşacık, tam kıvamında.

Suda haşlamaca var yine ama kolay haliyle
Yufkaları tek tek azıcık sıcak suda beklet, sonra hemen soğuk suya. Korkma dağılmaz. Bi tavaya yağlı karışımdan sür, yufkaları ser, araya peynirli iç harcı döşeyerek devam et. En üste yine yağ sür, fırına ver. Bitti gitti.
İçi yumuşak, dışı çıtır
Fırından çıkınca bi 5 dakika beklet. Sonra dilimle… içi hafif sulu, dışı hafif kıtır olur. Zaten kokudan anlayacaksın piştiğini. Mis gibi tereyağı kokar evin içi.
Sabah kahvaltısına bomba gibi gider
Çayın yanına bir dilim bundan koy, başka bi şeye gerek yok. Yanına bi domates, biraz da zeytin—tam kahvaltı sofrası olur. Misafire de götürsen havan olur hani.
İç harcı sende
Klasik peynir ve maydanoz olur, ama istersen patates, ıspanak, kıyma… ne seviyon onu koy. Hazır yufka olduktan sonra böreğin önü açık yani.
“Su böreği çok zahmetli” diyenlere inat, bu tarifle yapması da kolay yemesi de olay. Deneyen bi daha yapar. Çünkü lezzeti baya iddialı.

